SE PROJEKTET HER

Specialet om cystinuri hos engelsk bulldog blev d.20/6-22 forsvaret af dyrlægestuderende Julie Lolk Wolff-Sneedorff & Therese Fitzwilliams, der begge stod for projektet.

Til fremlæggelsen deltog de to faglige vejledere fra KU/SUND (Gl. Landbohøjskole) lektor i husdyrgenetik Camilla Sichlau Bruun og professor i Husdyrgenetik Merete Fredholm, som også sidder i DKk's Sundhedsudvalg. Censor var DKK's dyrlæge og ph.d. Helle Friis Proschowsky, som er en af de otte internationale eksperter, der udgør komiteen for arvelige sygdomme (Hereditary Disease Committe) hos WSAWA (WSAVA står for World Small Animal Veterinary Association og er
Verdensforbundet for dyrlæger, der beskæftiger sig med familiedyr).

Repræsentanter der deltog fra Bulldog Klubbens bestyrelse og Sundhedsudvalg, var Sekretær Ib Sørensen & Pia Jeanette Andreasen fra Sundhedsudvalget.

Vi blev mødt af 2 yderst velforberedte unge Damer der fremlagde et flot fyldestgørende projekt, der gav dem begge Top karakter. De har skrevet en artikel om projektets konklusioner til HUNDEN, som også vil blive offentliggjort af Bulldogklubben. DKK's sundhedsudvalg vil desuden se på specialets konklusioner på deres møde den 29. juni, og herefter vil der komme en samlet anbefaling i forhold til det fremtidige arbejde med cystinuri. Vi kan dog godt løfte sløret for det faktum, at DNA-testene alene ikke tilsyneladende kan løse problemet.

I PDF filen kan I se et eksempel hvilke informationer ejerne modtog fra de studerende ang testen omkring Cystinuri.