Bulldog-Klubbens DNA registrering

DNA findes i hver kerne i alle celler (undtagen røde blodlegemer) af organismen i sin kemiske struktur og bidrager til den genetiske karakteristika af hunden. En række DNA-fragmenters længde fastlægges og et "mønster" fremkommer. Dette mønster er ens for en bestemt person, et dyr eller en plante. For at fastlægge dette mønster behøves svaberprøver, blod, sæd eller andet væv.

Da der er stor variation i DNA, er der ingen chance for, at to tilfældige, uafhængige, individer har en identisk stregkode. Hvert individ vil have deres egen DNA-sekvens, der på én eller flere punkter adskiller sig fra de andre. Undtagelser er selvfølgelig identiske tvillinger, som har helt identiske DNA-mønster.

Bulldog-Klubben tilbyder mulighed for at få foretaget DNA-registrering af Engelsk Bulldog og Fransk Bulldog.
DNA-profilerne skal udarbejdes på baggrund af blodprøver for hunde over 12. mdr. og svaberprøver for hvalpe. Disse skal udtages af en autoriseret dyrlæge, der ved sin underskrift sikrer/bekræfter hundens ID-mærkning i henhold til prøven. Samtidig med dna-profilen opbygges en dna-bank for hver af de to racer. Indsamlingen og opbevaringen af blodprøverne betyder, at der bliver mulighed for fremtidig forskning indenfor sundhedsgenetik og farvegenetik for specielt vores to racer. Den tyske franske bulldogklub (IKFB) har deres DNA-bank hos samme laboratorium. Indtil nu har genetisk forskning for Engelsk Bulldog og Fransk Bulldog været af meget begrænset omfang, da deres population på verdensplan er lille i forhold til andre racer. Det er vigtigt at påbegynde opbygningen af en DNA-bank nu. Der kan kun finde genetisk forskning sted, hvis der forefindes blodprøver nok, og det kræver naturligvis bulldogejernes deltagelse.
Det er frivilligt for den enkelte bulldogejer, om denne ønsker at bidrage til den fremtidige DNA forskning.

Fordelene ved DNA-test Dna-Hvem-er-far-og-mor

  • sikker genetisk identifikation
  • opbygning af DNA-blodbank med forskningsmuligheder
  • hurtig afklaring i f.eks. faderskabssager
  • populationsgenetiske beregninger og information om racerne
  • klubber i udlandet kræver allerede dna-profil på avlshanner

Hvordan gør jeg ?
DNA testen gennemføres som svaberprøver for hvalpe og blodprøver for bulldogger over 9 måneder. Din normale dyrlæge kan udføre begge prøver. Der medfølgende instruktioner til dyrlægen. Opstår der tvivl eller mangler dyrlægen materiale til udtagning af prøverne er vedkommende velkomment til at henvende sig direkte til proff. Ina Pfeiffer som angivet i anvisningen.

Proceduren er følgende:

Udfyld denne formular

Derefter modtager du en faktura, som du skal indbetale, efter registeret indbetaling, vil du modtage en formular du skal medbringe til dyrlægen.

Priser
Bulldog-Klubben har mulighed for at tilbyde DNA-rprofiler v. blod- eller svaberprøve inkl. udstedelse og fremsendelse af DNA-certifikat til meget fordelagtige priser:

  • Medlemmer af Bulldog-Klubben : 375,-

Hundeejeren
Hundeejeren modtager derefter specialformular, når beløbet er indgået på klubbens konto.
Den udfyldt blanket skal sammen med orginalstamtavlen medbringes ved testen hos dyrlægen.
Hundeejeren bestiller tid til blodprøvetagning hos dyrlægen.

Opdrætteren
Opdrættere, som ønsker at overdrage DNA-testede hvalpe foretager indbetaling, som anført ovenfor med angivelse af DNA hvalpe, hvalpenes navne og stambogsnumre. Opdrætteren modtager derefter specialformularer, når beløbet er indgået på klubbens konto.
Den udfyldt blanket skal sammen med orginalstambøgerne medbringes ved svaberprøverne hos dyrlægen.

Hundeejeren/opdrætteren bestiller tid til blodprøvetagning/svaberprøver hos dyrlægen.Blodp. web round

Når testen er taget, fremsender dyrlægen de udfyldte papirer og prøven til det DNA laboratoriet, som Bulldog-klubben anvender, hvilket klart fremgår af specialformularen. Du skal selv afregne med dyrlægen (det er ikke inkluderet i det indbetalte gebyr).

DNA certifikat og logo
Du modtager DNA-certifikatet på din bulldog (eller dine hvalpe) indenfor ca. 3 uger.

Når du har modtaget dit certifikat udstedt af GenoCain kan du rekvirere Bulldog-Klubbens DNA logo, som synliggører, at din hund har en BK DNA-profil. Logoet må anvendes i forbindelse med den pågældende hund.

Registrering af DNA-profilen på DKK's Hundeweb
Det er muligt at få registreret resultatet, så fremt du køber en rekvisition hos DKK. HUSK dyrlægen skal underskrive denne, derofr er det praktisk at medbringe den til blodprøvekonsultation.
DNA-afprøvet (der foreligger en profil på hunden)
DNA-godkendt (der foreligger en godkendelse af slægtsforholdene)

Bulldog-Klubben håber, at du som bulldogejer vil deltage i DNA-projekt. På forhånd tak for din deltagelse.

Hvis du allerede har en blodprøve til at ligge Geno Canin, kan du bestille en Blue/Dilution test, uden at skulle til dyrlæge med din hund igen. Du skal bare udfylde denne formular og så vil vi tage kontakt til Geno Canin. Du vil derefter modtage en profil på testen.
Testen koster 400 kr incl forsendelse.

Udfyld formularen her