Om at udstille

En god måde at holde sig ajour om vores 2 racers udvikling er udover at melde sig ind i Bulldog-Klubben, er også at gå på udstilling rundt om i landet.

En hundeudstilling er først og fremmest en skønhedskonkurrence hvor dommeren ud fra den internationale godkendte standard for racen bedømmer hundens eksteriør og udseende. For opdrætterne er en udstilling et godt redskab til at få bedømt deres hundes afkom og få en vurdering af om de er på rette vej i deres avlsprogram.

I udstillingsringen prioriterer dommeren fortrin og mangler hos den ene bulldog fremfor den anden, og her er det alene dommerens skøn og vurdering der afgør præmieringen.

Nu er det engang sådan at resultaterne på en hundeudstilling kan variere lidt, afhængig af dommerens opfattelse og fortolkning af standardens idealbillede af en bulldog, men også hundens fysiske fremtoning på dagen kan være afgørende idet den ligesom mennesker kan have en god eller dårlig dag, og det er derfor en god ide at stille op for indtil flere dommere for herigennem at få en god ledetråd om ens hunds fortrin og mangler, og så ellers huske på at ingen hund er 100% perfekt, heller ikke den allerbedste Champion.

En udstilling er en seriøs vej til fastholdelse af en races karakteristiske særpræg og egenskaber.
For nogle er udstillingerne en nøje gennemtænkt vej til certifikater, point og titler, for andre også en hyggelig konkurrencesport man nemt kan blive "bidt" af, her vil der altid være rig mulighed for at træffe andre bulldogs, opdrættere og ejere og udveksle oplevelser og erfaringer og at opleve et fællesskab der ofte kan udvikle sig til varige venskaber, at gå på udstilling er for mange hundeejere blevet en livsstil.

Som ved al anden sport skal der også forberedelse til før en hundeudstilling så både hund og fører(handler) kan at fremvise sin races fortrin på bedste måde.

Dette kan læres og er slet ikke så indviklet endda, egentlig begynder forberedelserne til at udstille hund allerede ved udvælgelsen af hvalp og opdrætter, og har man så gjort sit hjemmearbejde godt, også med hensyn til bulldoggens rette fodring, motion og ringtræning, - ja så er man allerede godt hjulpet på vej frem til den allerførste hundeudstilling.