Skal du have en bulldog?

Inden man som køber af hund bestemmer sig for racen bulldog er der flere ting man som kommende hundeejer bør have med i sine overvejelser, idet såvel ønskehundens behov samt familiens hverdag må tilgodeses og forenes optimalt til fremtidig og gensidig glæde og fornøjelse for alle parter de næste mange år frem i tiden.

ENGELSK BULLDOG : (FCI Gruppe 2) FRANSK BULLDOG : (FCI Gruppe 9)
Derudover er den engelske bulldog af natur også en meget glad, fornuftig, social og børnevenlig hund der naturligt engagerer sig med hele familien, faktisk vil den blive meget ked af at blive overset. Det er en rolig hund der ikke gø´r unødvendigt.
  
Den er for såvidt ikke pladskrævende og kan nemt holdes i såvel hus som lejlighed, men en etagelejlighed er dog ikke velegnet til bulldoggens korte ben og tunge bygning.
   
Ambitioner om lydighed og ekstemt motionskrævende aktiviteter deles almindeligvis ikke af den engelske bulldog, når det gælder lydighed må man som regel stille sig tilfreds til husbehov, - og en bulldog snakker man til rette for ikke at ødelægge deres normalt gode temperament og karismatiske væsen.
   
Den engelske bulldog er en meget gammel race – af mange regnet for den engelske national race, selvom den også i sit hjemland stadig er en sjælden gæst. Indtil 1835 blev racen brugt til "dyrekampe" – dengang en nationalsport med slagsmål mellem en tyr og en eller flere hunde, løver eller bjørne, dog har man siden dengang, og takket været gode opdrættere fået forvandlet disse kamphunde til at være yderst fredsommelige og venlige, og i dag meget skattede overalt i verden. Lidt af den gamle "kampånd" er dog stadig bevaret i racen i form af stædighed, mod og stor styrke.
  
Opmærksom, modig, trofast, pålidelig, og frygtløs.
Dens udseende indgyder respekt, men af natur er den venlig. 
Den franske bulldog regnes for at være skabt i Paris omkring midten af 1800-tallet ved krydsning mellem dværgbulldogger af engelsk, fransk og spansk herkomst samt muligvis andre småhunde. Racen blev hurtigt populær i Frankrig og Tyskland og har derfra spredt sig til resten af verden.
  
Det er en lille hund, som vejer fra 9-14 kg, men franske bulldogger mener ofte selv, at de er store hunde! De lader sig sjældent kue og går ikke af vejen for noget. Det er en kompakt, meget stærk og muskuløs hund. Hovedet er stort med de karakteristiske "flagermusører".
   
Franske bulldog er en munter, livlig, lærenem og rolig hund.
    
Omgængelig, munter og glad for at lege, sporty og vågen.
Den er usædvanligt hengiven over for sine ejere og familiens børn.

 

Inden man beslutter sig endeligt for hvilken race er det en god ide at besøge en eller flere af Bulldog-Klubbens 7 årlige udstillinger for her igennem at stifte nærmere bekendtskab med racen aftal evt. et besøg hos en af Bulldog-Klubbens opdrættere der som regel hellere end gerne vil dele deres viden om deres bulldog races fortræffeligheder.

Er du stadig overbevist om at bulldoggen er den ideelle race for dig og din familie, er tiden inde til at finde en hvalp fra en god opdrætter, - men vær i god tid - bulldog ikke er en race der hverken kan eller skal masseproduceres så der kan ofte være lidt ventetid, - hav tålmodighed og brug ventetiden til at sætte dig yderligere ind i bulldoggens fascinerende verden og forbered tilbehør og indretning til hvalpens ankomst.

Fælles for begge bulldog racer gælder at:

  • Bulldogs pelspleje er nem, idet pelsen er meget kort.
  • Bulldogs er rolige hunde bortset fra de snorker lidt.
  • Bulldogs er født med stumhaler.
  • Bulldogs savler ikke.