< Tilbage

Nye krav til stambøgerne fra FCI22-06-2021 - 20:00

FCI har indført nye krav om farver og pels

FCI har indført et krav om, at farver og pels- og størrelsesvarianter fremover skal angives for alle aner på stambøgerne – både på de enkelte landes egne sprog og på engelsk. I den forbindelse er DKK i gang med at gennemgå alle de farver/varianter, der er oprettet på de forskellige racer, og oversætte dem til engelsk. Mange racer har rigtig mange farvevarianter oprettet, og nogle af dem er overlappende eller ikke i overensstemmelse med standardens betegnelser. Derfor vil der ske ændringer for nogle racer – heriblandt fransk bulldog.

For fransk bulldog vil det fremadrettet være muligt at vælge følgende farver, når man registrerer et hvalpekuld:

Brindle – som oversættes til Brindle

Fawn – som oversættes til Fawn

Brindle/hvid – som oversættes til Pied

Brindle/white Fawn/Hvid – som oversættes til Fawn/white

 

(Samt "ikke godkendt farve" og "uønsket farve")

 

Fremadrettet vil betegnelsen "Broget" forsvinde som mulig farve – dels fordi den er upræcis, og dels fordi den ikke fremgår af standarden.

Bagudrettet vil der også ske nogle ændringer af farvebetegnelsen på hunde, der allerede er i hundeweb. Det skyldes processen med at oversætte alle eksisterende farver til engelsk. For fransk bulldog vil der ske følgende:

 

Brindle: ændres ikke Broget: Betegnelsen vil ikke blive ændret for de eksisterende hunde – de vil stadig fremstå med denne farve på dansk. I den engelske oversættelse på stambøgerne vil de figurere som "Pied or Particolur". Grunden til at vi ikke kun kan kalde dem "Pied" er, at der også er andre racer, som bruger betegnelsen "Broget" og hvor "Pied" ikke fremgår af de engelske standarder. Vi er nødt til at vælge en betegnelse, der kan dække alle racer "Broget, sort/hvid": ændres til Brindle/hvid – som oversættes til Pied, Brindle/white "Broget, Fawn/hvid": ændres til Fawn/hvid – og oversættes til Fawn/white Fawn: ændres ikke

< Tilbage