topbanner_avl

 
 
Flere hvalpe web
 
 
FB_hvalp_web 
 
 
fb hvalp web 
 
 
Fawn FB hvalp web 
 
 
To franske hvalpe web 
 
 
Hvorfor vælge at købe hvalp fra
Bulldog-Klubbens opdrættere ?
 
  ·DKK stambog og registreret i Dansk Hunderegister (lovpligtigt)
 

  ·Id-mærkning (lovpligtigt), ormekure, vaccination og sundhedsattest
 

  ·Optimale forhold for opvækst, pleje og socialisering
 

  ·Bulldog-Klubbens opdrætter har mulighed for BK DNA test på forældre og hvalpe - sikker identifikation
 

  ·Bulldog-Klubbens opdrættere har mulighed for BK Sundhedscertifikat på forældre
 

  ·DKK's skriftlige købekontrakt
 

  ·Garanti ifølge købeloven
 

  ·Råd, vejledning og opfølgning fra opdrætter og specialklubben
 

  ·Hvalpemedlemsskab i Bulldog-Klubben fra opdrætter (et tilbud til opdrætterne, som kan indmelde og 
   betale hvalpekøbernes kontingent i indeværende år til 1/2 pris)

 

Stambog

Alle hvalpene har en DKK- stambog. En stamtavle er hundens "stamtræ". Stamtavlen er et redskab, som opdrætterne bl.a. anvender, når de skal udvælge gode avlshunde, undersøge for arvelige sygdomme osv., og du kan se, hvorfra din hund stammer. Stamtavlen er derfor et vigtigt juridisk dokument, også selvom du ikke har tænkt dig at deltage i udstilling eller avl.
·

Vær på vagt overfor forkortelser som f.eks. en spansk piratorganisation F.C.I. (altså med punktummer), som også kan findes på danske stambøger fra organisationer uden for DKK. Der findes et utal af hundeorganisationer udenfor FCI og DKK. Dansk Kennel Klub udsteder – som den eneste FCI-anerkendte organisation i Danmark – stambøger i overensstemmelse med FCI's internationale bestemmelser. Du er altid velkommen til at kontakte DKK eller Bulldog-Klubben for at høre, om de har kendskab til en pågældende opdrætter.

 

Bulldog-klubbens DNA test

Alle Bulldog-Klubbens medlemmer har mulighed for at få foretaget en BK DNA test af deres bulldog, som sikker identifikation af hunden. Et "genetisk fingeraftryk", som understøtter og verificere stambogen. Ved testen gemmes en del af blodprøven i Bulldog-Klubbens DNA bank til brug for senere forskning. Bulldogger som er DNA testet tildeles Bulldog-Klubbens DNA logo. Alle opdrættere har også muligheden for at DNA teste deres hvalpekuld - deltagelse er frivillig.

 

Bulldog-Klubbens Etiske Anbefalinger For Opdræt

Bulldog-Klubbens Etiske anbefalinger for opdræt er en vejledning til opdrættere og hanhundeejere  om, hvad der i klubben anses for god etik og moral. Som hvalpekøber er det en god ide, at kende disse. Du finder dem her.

 

Sundhed og opvækst

Et af Bulldog-Klubbens formål er at højne avlen af bulldogracerne engelsk og fransk bulldog. Avlsarbejde er arbejde med levende væsner, og her spiller genetik en meget stor rolle. Det er derfor nødvendigt for opdrættere at besidde viden og indsigt i genetik.
·

Langt de fleste opdrættere i Bulldog-Klubben er "hobby-opdrættere" eller har "stue-opdræt". Dvs. at opdræt er deres hobby - og ikke en levevej, og at hundene lever sammen med familien døgnet rundt. I mange tilfælde, er det hele familiens hobby. Derfor er hvalpene "i hænder", lige fra de er små af, og det giver optimale betingelser for pasning, pleje og socialisering. Der kan naturligvis være forskel fra den ene opdrætter til den anden. Derfor er det vigtigt, at du som hvalpekøber tager på besøg hos opdrætteren og finder ud af, om den pågældende opdrætter også lever op til din etik og moral.
·

Når du overtager din hvalp medfølger der sundhedsattest fra dyrlægen. Hvalpen er chippet (id-mærket), har fået ormekure og er ofte førstegangsvaccineret. Om hvalpen er færdigvaccineret er afhængig af, hvilke dyrlæge opdrætter har og dennes anbefalinger.

 

Bulldog-Klubbens Sundhedscertifikat

Bulldog-Klubben har i samarbejde med The Breed Council (Avlsrådet for Bulldogger) i England og dyrlæger udarbejdet et Sundhedscertifikat for Engelsk og Fransk Bulldog. Sundhedscertifikatet er et dokument, som viser hundens helbredsmæssige status, da dyrlægen undersøgte den. Du kan her se et eksempel på et certifikat.

 

Bulldog-Klubbens Etiske anbefalinger for salg

Bulldog-Klubbens Etiske anbefalinger for salg er en vejledning til opdrættere og hanhundeejere i, hvad der i klubben anses for god etik og moral, når man sælger sine hvalpe. Som hvalpekøber er det en god ide, at du kender disse. Du finder dem her.

 

Krav til udseende

Desværre findes der ikke længere krav fra DKK's side om, at avlsdyr skal avlsgodkendes på en udstillingen, inden de indgår i avl (pr. 9.1.2012). Men Bulldog-Klubben anbefaler, at avlshunde inden parring bør have opnået fortrindelig kvalitet (Excellent) på en specialklubudstilling i Bulldog-Klubben. Dvs. at hunden er fremstillet og bedømt af en aut. dommer for racen. Fremstilling af hunden på en udstilling er ikke kun en "skønhedskonkurrence", men er også en vurdering af avlsarbejdet med hensyn til temperament, overordnet sundhed og udseende jf. FCI-standarden.

 

Bulldog-Klubben

Bulldog-Klubben er Danmarks ældste specialklub fra 1908 under Dansk Kennel Klub (DKK). Klubben er et fællesskab for alle, som at interessere sig for Engelsk Bulldog og/eller Fransk Bulldog. Klubben udgiver 5 medlemsblade årligt, afholder udstillinger, ringtræning, medlemsseminarer med foredrag osv. En del opdrættere giver deres hvalpekøbere et hvalpemedlemskab i indeværende år med, når de køber deres hvalp. Du kan læse meget mere om klubben her på hjemmesiden.

 
copyright Bulldog-Klubben
 
 
 
FaLang translation system by Faboba
 
Antal visninger af artikler : 
12138127

Vi har 266 gæster online

                              facebook